Zoeken

Jamal Ben Saddik gefocust op gevecht tegen Adegbuyi

31 juli 2022 - 15:49 - Sport

©

Kickbokser Jamal Ben Saddik is niet bezig met een rematch tegen Rico Verhoeven noch met de reeks aanslagen in België, waarbij systematisch zijn naam wordt vernoemd. Het enige dat momenteel zijn aandacht krijgt is het gevecht tegen Benjamin Adegbuyi op 20 augustus tijdens Glory 82 in Düsseldorf.

De 31-jarige Belgische Marokkaan is, sinds hij vorig jaar oktober in Arnhem op een haar verloor van Rico Verhoeven, zeer gefocust zijn op zijn volgende gevecht. Dat eerste gevecht stond oorspronkelijk gepland in maart tegen Levi Rigters, maar rellen tijdens het eerdere gevecht tussen Arek Wrzosek en Badr Hari staken daar een stokje voor. "Ik ben blij dat daar geen zwaargewonden vielen. Dat had heel anders kunnen aflopen", zegt Ben Saddik in het AD.

Lees ook: Jamal Ben Saddik reageert op aanslagen

Ben Saddik ziet het gevecht tegen Benjamin Adegbuyi op 20 augustus tijdens Glory 82 in Düsseldorf als een stapje dichter bij de wereldtitel. Maar de huidige houder van de titel, Rico Verhoeven, kon sinds zijn oogblessure tijdens het titelgevecht met Ben Saddik niet meer in actie komen. Rico Verhoeven neemt het op zaterdag 29 oktober tijdens het ’Hit It’ evenement in Ahoy Rotterdam wel op tegen Hesdy Gerges, maar tot grote frustratie van bepaalde vechters telt de partij niet voor de wereldtitel. "Ik weet niet wat er contractueel is vastgelegd, maar dat evenement schijnt al lang afgesproken te zijn. Dus dan is het vervelend voor de vechters achter hem, maar dan is dat zo. Dan moet je een stap achteruit doen en wachten op je kans. Die komt er uiteindelijk toch wel. Zelf ben ik héél geduldig", aldus Ben Saddik.

Het team van Antonio Plazibat, de nummer 1 van de ranglijst, is minder geduldig. En er wordt geroepen dat Verhoeven zijn titel moet verdedigen of vrijgeven. Maar daar is Ben Saddik het niet mee eens. "Zijn titel afpakken? Dat is aan Glory. Plazibat staat nummer 1, maar heeft door Rico’s oogblessure nog niet tegen hem kunnen vechten. Vervelend voor hem, want dan moet hij nog langer wachten. Maar Glory moet dat oplossen, het is niet mijn probleem."

Lees ook: Derde aanslag op restaurant van familie Jamal Ben Saddik

Ben Saddik blijft even ontspannen en gefocust wanneer het gaat over de reeks aanslagen in België waarbij media steevast verwijzen naar zijn naam. "Ik kan er geen uitspraken over doen, behalve dat het me helemaal niets doet. Dit is hoe media werken: ze hebben een naam nodig om een bepaalde doelgroep te bereiken. Als ze dat met mijn naam kunnen doen, dan doen ze dat maar lekker", aldus de kickbokser. Ben Saddik werd vorig jaar opgepakt in het kader van de ’operatie Sky’ van justitie, naar aanleiding van de hack van deze berichtendienst, die werkt met versleutelde chats en veel door criminelen wordt gebruikt.

In amper twee weken tijd waren er drie aanslagen op een restaurant van familieleden van kickbokser. "Ik heb het zelf ook allemaal gelezen, maar het heeft mijn voorbereiding in elk geval niet verstoord". Ben Saddik blijft zeer rustig onder de reeks aanslagen. "Waarom moet ik bang zijn?", zegt hij. "Iedereen weet waar ik woon. Ik zit al een jaar in Amsterdam. Daar ben ik de hele dag aan het trainen dus als iemand zou willen, zou die daar gewoon naartoe kunnen komen."

Lees ook: Jamal Ben Saddik vertelt over trainen met ex-coach Badr Hari

Ben Saddik zegt alleen maar interesse te hebben voor de partij met Adegbuyi, waarvan de winnaar het hoogstwaarschijnlijk mag opnemen tegen Plazibat. De winnaar van dat gevecht wordt dan de volgende tegenstander van Verhoeven. "Dat zou leuk zijn. Als je ziet wat ik de laatste keer tegen hem kon na zes weken voorbereiding, nu ben ik al een jaar in training. Dan zou het nu goed moeten komen. Maar ik probeer wedstrijd voor wedstrijd te kijken. Als ik denk: ’Als ik nu win, dan komt daarna dát...’, Zo werkt het niet. Zonder ’dit’ is er geen ’dat’. Alles stap voor stap. Eerst deze. Waar de kampioensriem is, daar ga ik. Momenteel ligt die bij Rico. Dus als het zo is: graag", aldus Ben Saddik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team