Zoeken

Jamal Ben Saddik en Antonio Plazibat weigeren gevecht vanwege vriendschap

2 september 2022 - 19:40 - Sport

©

Volgens Glory weigeren Antonio Plazibat en Jamal Ben Saddik, die beiden trainen bij Mike’s Gym onder trainer Mike Passenier, om tegen elkaar uit te komen. Om die reden zouden ze niet op de fight card staan voor Collision 4. Maar trainer Mike Passenier ziet dat anders.

De 28-jarige Antonio Plazibat komt toch niet in actie op Glory Collision 4, op 8 oktober in de Arnhemse Gelredome. Hij is de grootste concurrent van Rico Verhoeven en de kickboksorganisatie wil hem daarom koppelen aan de 31-jarige Jamal Ben Saddik, die op Glory 81 in Düsseldorf overtuigend heeft afgerekend met Benjamin Adegbuyi. Maar de twee trainen samen en willen tot de grote teleurstelling van Glory niet tegen elkaar uitkomen in de Gelredome, schrijft het AD.

Lees ook: Jamal Ben Saddik wint gevecht met knockout in enkele minuten (video)

Glory vindt dat de twee zich moeten bewijzen om in aanmerking te komen voor een gevecht tegen Rico Verhoeven in het voorjaar van 2023. Maar volgens trainer Mike Passenier van Mike’s Gym klopt het verhaal niet helemaal. "Jamal en Antonio willen best tegen elkaar vechten, maar dan moet het ook ergens om gaan. We hebben heel weinig garanties dat het uiteindelijk leidt tot een gevecht tegen Verhoeven, want wat als Overeem of Hari het goed doet en wordt aangewezen voor een titelgevecht? Waarom hebben Jamal en Antonio dan tegen elkaar gevochten?"

Lees ook: Jamal Ben Saddik wil wereldkampioen zwaargewicht worden

Passenier zegt in het AD dat een partij ook echt aantrekkelijk moet zijn. Hij ziet Ben Saddik en Plazibat liever niet tegen elkaar vechten op een evenement waar Overeem en Hari de hoofdpartij vormen. "Als je het over een langere tijd uitsmeert, heeft een gevecht tussen Jamal en Antonio de potentie om een Collision-partij op zichzelf te zijn." Hij vindt persoonlijk Ben Saddik en Levi Rigters een betere match en ook voor Plazibat zijn er volgens hem betere opties. "Pak dan de kampioen of Enfusion, of leg iemand anders vast", aldus Passenier. De kickbokstrainer sluit overigens niet uit dat zijn Kroatische pupil nog in actie komt op 8 oktober. "Volgens mij staat er nog steeds to be announced op de website…"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team