Zoeken

Glory schorst Jamal Ben Saddik, kickbokser dreigt

16 januari 2023 - 19:00 - Sport

©

Glory heeft zwaargewicht kickbokser Jamal Ben Saddik geschorst vanwege een onderzoek naar een overtreding van de regels van de organisatie. Ben Saddik, die in augustus 2022 voor het laatst in actie kwam en een knock-out overwinning behaalde tegen Benny Adegbuyi, dreigde via Instagram met pensioen te gaan als hij niet voor juli weer in actie komt.

"Er is een juryproces aan de gang en zodra de resultaten definitief zijn, zullen we weten of hij snel terug zal zijn in de Glory-ring of niet," meldt de kickboksorganisatie in een persverklaring.

Lees ook: Burgemeester Antwerpen verbiedt opening nieuwe boksclub Jamal Ben Saddik

Het is een moeilijke periode voor Glory, die onlangs Cihad Kepenek en Luis Tavares moest schorsen wegens doping en nog wacht op de uitslag van de B-staal van Alistair Overeem, die positief testte op verboden middelen na zijn overwinning tegen Badr Hari. Bovendien werd ook het grootste evenement van het jaar, Collision 5, met Rico Verhoeven en Antonio Plazibat in het hoofdgevecht, uitgesteld vanwege een knieblessure van Verhoeven.

Lees ook: Jamal Ben Saddik en Antonio Plazibat weigeren gevecht vanwege vriendschap

Ook voor Jamal Ben Saddik is het een zware klap. De Belgisch Marokkaanse kickbokser heeft sinds augustus geen gevecht meer gehad en moet nu wachten op de uitslag van het juryproces.

Bladna.nl