Zoeken

Nieuwe docureeks over kickbokser Jamal Ben Saddik

30 oktober 2022 - 17:00 - Sport

©

De nieuwe docureeks ’Jamal’ zou oorspronkelijk gaan over een periode waarin de kinderdroom van Jamal Ben Saddik eindelijk in zicht kwam. Maar de docu legde uiteindelijk de twee zwaarste jaren van het leven van 32-jarige kickbokser vast.

Voor de driedelige documentairereeks ’Jamal’ werd de Belgisch-Marokkaanse kickbokser Jamal Ben Saddik gedurende drie jaar gevolgd door de Nederlandse regisseur Duco Coops. "Ik had mijn akkoord gegeven voor één jaar, na lang twijfelen", aldus Ben Saddik. "Ik hoopte wat leuke trainingsbeelden te laten zien en had er niet veel meer van verwacht. Maar precies dan gebeurde de donkerste en zwaarste periode in mijn leven, vlak voor de camera."

Lees ook: Jamal Ben Saddik en Antonio Plazibat weigeren gevecht vanwege vriendschap

Ben Saddik wil al sinds zijn prille jeugd wereldkampioen kickboksen worden. In januari 2021 kwam die droom zeer dichtbij. Hij mocht hij het opnemen tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven, maar moest op het laatste moment verstek geven vanwege een rugblessure. Bij een nieuwe kans in oktober van hetzelfde jaar kwam Ben Saddik zeer dicht bij de wereldtitel. Hij sloeg Verhoeven een grote bult onder het oog, maar werd toch door hem verslagen met een technische knock-out.

Ook naast de ring moest Ben Saddik een gevecht voeren. Hij won drie keer de strijd tegen een hardnekkige schildklierkanker. "Dat waren de belangrijkste kampen uit mijn leven", zegt Ben Saddik later over deze strijd. "In vergelijking hiermee stelt een gevecht in de ring niet zo veel voor." Ben Saddik vocht zich na zijn ziekte een weg terug naar de ring, schrijft Het Nieuwsblad.

Ook de arrestatie van Ben Saddik in maart 2021 komt aan bod in de reeks. Hij wordt verdacht van de handel in Sky ECC-cryptofoons, die zeer populair zijn binnen de georganiseerde misdaad, omdat je er versleutelde berichten mee kunt versturen. De nadruk ligt in de docureeks wel op zijn sportieve en persoonlijke relaas. "Hoewel zijn aanraking met het gerecht ook aan bod komt, is het nooit de bedoeling geweest om daar onderzoek naar te voeren", aldus Streamz. "We brengen geen true crime-reeks." Dit jaar werden woningen en bedrijven die aan hem gelinkt worden ook wekenlang het mikpunt van aanslagen die gelinkt worden aan het drugsmilieu.

Lees ook: Jamal Ben Saddik wint gevecht met knockout in enkele minuten (video)

Ben Saddik kreeg naar eigen zeggen al goede reacties op de reeks. "Jammer dat de media er een negatieve draai aan geven". Hij wil niet meer spreken over de Sky-affaire en de aanslagen in Antwerpen. "Ik concentreer me nu op mijn sport. Elke verdachtmaking over mijn vermeende betrokkenheid bij de schietpartijen in de straat van mijn ouderlijke woning is onterecht", schreef hij op Instagram.

Bladna.nl