Zoeken

Moulay Hicham trekt klacht tegen Khairat in

15 oktober 2012 - 20:59 - Marokko

©

Abdelhadi Khairat, USFP-Kamerlid, heeft zich verontschuldigd bij prins Moulay Hicham, neef van koning Mohammed VI, die hij in augustus had beschuldigd van verduistering van overheidsgeld.

In een brief aan Moulay Hicham, meent de socialistische Kamerlid, de prins niet te hebben willen schenden, en geeft hij toe dat zijn beschuldigingen ongegrond waren.

Moulay Hicham had een klacht ingediend voor laster tegen Khairat, bekend om zijn soms onbedachte uitspraken, en hem gevraagd bewijzen van deze verduistering voor te leggen.

Een vriend van de Rode Prins vertelde dat Moulay Hicham niet uit was op verontschuldigingen, maar wilde dat Khairat toegaf dat hij had gelogen. Een tevreden Moulay Hicham heeft dus besloten om zijn klacht in te trekken.

Vorige week had Abdelhadi Khairat meerdere breuken opgelopen na een val. Moulay Hicham had hem toen bloemen gestuurd en een spoedig herstel toegewenst.

Als succesvolle zakenman investeerde Moulay Hicham in 2005, meer dan 100 miljoen dollar in duurzame energie in Bangkok, Thailand, via zijn bedrijf Al Tayyar Energy. De prins, bekend om zijn kritische uitspraken over de Marokkaanse monarchie, heeft ook een aanzienlijk fortuin geërfd van zijn vader Moulay Abdallah, broer van wijlen Hassan II.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team