Zoeken

Prins Moulay Hicham beschuldigd van verduistering

6 augustus 2012 - 14:49 - Marokko

©

Prins Moulay Hicham, neef van koning Mohammed VI, gaat een klacht indienen tegen Abdelhadi Khairat, USFP-Kamerlid en directeur van de krant Al Itihad Al Ichtiraki, die hem ervan beschuldigt publieke middelen te hebben verduisterd.

Abdelhadi Khairat zei donderdag op een conferentie in Beni Mellal, dat meerdere overheidsinstellingen geplunderd zijn door hooggeplaatsten, waaronder Moulay Hicham, die vier miljard zou hebben genomen. De Kamerlid vermeldde de valuta niet.

De prins "spreekt rode woorden uit in het buitenland, terwijl hij in Marokko geld afleidt naar andere landen" aldus de USFP-Kamerlid.

Nog steeds volgens Khairat, is het onder El Youssoufi dat de regering de diefstal zou hebben ontdekt van miljarden dirhams uit openbare instellingen, met inbegrip van het Pensioenfonds en de CIH.

Alle projecten waaraan Benkirane’s bestuur werkt, werden geïnitieerd door El Youssoufi’s regering, aldus Khairat, die meent dat het dan ook Youssoufi is dat Marokko gered heeft van wat Hassan II een nationaal "hartaanval" noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team