Zoeken

Begin rechtszaak Moulay Hicham - Abdelhadi Khairat

18 september 2012 - 14:41 - Marokko

©

Prins Moulay Hicham was maandag aanwezig op het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca, om de eerste hoorzitting bij te wonen over de recente beschuldigingen van Abdelhadi Khairat. De USFP-Kamerlid beschuldigt Moulay Hicham ervan leningen te hebben aangegaan en nadien naar het buitenland te zijn vertrokken.

Een veiligheidsperimeter werd ingesteld rond de rechtbank voor de komst van Prins Moulay Hicham.

De hoorzitting werd uiteindelijk uitgesteld tot 1 oktober op verzoek van de advocaat van Khairat. De Kamerlid had er onder anderen over geklaagd dat de neef van Koning Mohammed VI op de plaatsen gereserveerd voor advocaten, was gaan zitten.

In een persverklaring nodigde Moulay Hicham Khairat uit om de nodige bewijzen voor te leggen. De prins oordeelde dat de uitspraken van directeur van de dagbladen "USFP", "Al Ittihad Al Ichtiraki" en "Liberation" schendend waren.

Abderrahim Berrada, advocaat van Moulay Hicham, liet daarop weten dat de Rode Prins een symbolische dirham en de publicatie van het vonnis in de kranten Al Massae, Akhbar Al Yaoum, Assabah, Al Alam en Al Ittihad Al Ichtiraki vraagt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team