Zoeken

Wil Moulay Hicham de troon van Mohammed VI?

6 oktober 2011 - 19:00 - Marokko

©

Probeert prins Moulay Hicham, neef van koning Mohammed VI, op de troon te klimmen via zijn mediatieke verschijningen? De vraag wordt gesteld door Mohamed Brini, redacteur van het dagblad Al Ahdath Al Maghribia in de woensdagse editie.

"De vraag die steeds terugkomt is: wil Moulay Hicham de troon afnemen van Mohammed VI, die zijn vader, Koning Hassan II, rechtmatig opvolgde? Als dat zijn ambitie is, dat hij dat dan gewoon toegeeft." zegt Mohamed Brini in zijn kolom.

De hoofdredacteur van Al Ahdath Al Maghribia levert zwaar kritiek op de verschijningen van Moulay Hicham in de media, en zegt dat de verklaringen van de Prins het politieke leven in Marokko verstoren.

"Als Moulay Hicham problemen heeft met zijn neef, moet hij dit binnen de familie oplossen", en niet "in de publieke arena of via de media". Volgens Brini heeft Moulay Hicham het recht niet om tweedracht te zaaien in Marokko omdat dat niet in het belang van het land is en de eenheid en stabiliteit ervan niet dient.

"Moulay Hicham is geen gewone burger" zegt Brini nog. Hij weet niet "wat de gewone Marokkaan dagelijks moet doorstaan, het is dus zijn plicht om wat terughoudendheid te tonen".

Het artikel is een antwoord van de journalist op een recente interview van Moulay Hicham aan het Franse magazine "Le Débat" waarin de prins zegt koning Mohammed VI te hebben aangeraden de Makhzen te doen verdwijnen.

Bladna.nl