Zoeken

Moulay Hicham persona non grata in het Koninklijk Paleis

1 oktober 2011 - 19:00 - Marokko

©

In een interview met het Franse tijdschrift "Le Débat", zegt Prins Moulay Hicham dat hij zijn neef, koning Mohammed VI, aanraadde de Makhzen te doen verdwijnen zodat de monarchie kon doorleven om de Marokkanen te dienen.

Sindsdien heeft Moulay Hicham "koning Mohammed VI maar twee maal gezien, in een pure gezinskader" waar hun gesprekken "beleefd en afstandelijk bleven, zoals vereist door de omstandigheden", omdat politiek gesproken Moulay Hicham zichzelf beschouwd als "persona non grata in het paleis".

De prins, gevestigd in de Verenigde Staten met zijn familie waar hij onderzoeker aan de Stanford University is, "verheugd zich elke dag van deze keuze die hem in staat stelde zijn doelen te bereiken, zowel op professioneel als persoonlijk vlak".

De 14-pagina interview waarin Moulay Hicham de betekenis van de "Arabische lente" en de rol van sociale netwerken, de jeugd en de strijdkrachten in deze opstanden bespreekt, legt uit dat de "lente" een "cyclisch en tijdelijke seizoen" is, terwijl de Arabische wereld aan het ontwaken is en zeker niet van plan is "terug te gaan slapen".

Moulay Hicham, die zegt te hebben gezegd wat hem op de maag lag, heeft zich uiteindelijk moeten verzoenen met het feit dat hij de koning in de voeten liep, maar belooft door te gaan en zijn recht om vrijuit te spreken te benutten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team