Zoeken

Khadija Arib benoemd tot voorzitter tijdelijke coronacommissie

8 juli 2022 - 19:00 - Wereld

©

PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib is officieel benoemd tot de voorzitter van de commissie die de parlementaire enquête over de coronacrisis in Nederland moet voorbereiden. VVD’er Ulysse Ellian is verkozen tot ondervoorzitter.

Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, werd eerder al getipt als voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie over het coronabeleid, maar de leden moesten er nog over stemmen. Ze kreeg woensdag zes van de zeven stemmen.

Lees ook: Khadija Arib kandidaat-voorzitter enquêtecommissie coronabeleid

De Telegraaf schrijft dat de Tweede Kamer drie enquêtes gaat houden in de komende periode. Er loopt een onderzoek naar de gaswinning in Groningen en naar de toeslagenaffaire. De komende periode gaat de commissie bekijken hoe groot het daadwerkelijke onderzoek moet worden. De tijdelijke commissie moet ook onderzoeksvragen formuleren en vaststellen met wie gesproken wordt.

VVD-er Ulysse Ellian is verkozen tot haar ondervoorzitter en ook Marijke van Beukering-Huijbregts (D66), Vicky Maeijer (PVV), Hilde Palland (CDA), Pepijn van Houwelingen (FVD), Nicki Pouw-Verweij (JA21), Wybren van Haga (Groep Van Haga) en het zelfstandige Kamerlid Pieter Omtzigt, maken deel uit van de commissie.

Lees ook: Khadija Arib van radar verdwenen

De 61-jarige Marokkaans-Nederlandse Khadija Arib is sinds 1998 lid van de Kamer voor de PvdA. Daar heeft ze zich langere tijd beziggehouden met gezondheidszorg, medisch-ethische vraagstukken, bestrijding van mensenhandel en zedenwetgeving. Ze is nu plaatsvervangend lid van de commissies voor VWS en Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team