Zoeken

Khadija Arib kandidaat-voorzitter enquêtecommissie coronabeleid

13 mei 2022 - 12:00 - Wereld

©

Volgend jaar gaat de parlementaire enquêtecommissie naar het beheer van de coronapandemie in Nederland van start. De naam van oud-Kamervoorzitter Khadija Arib is gevallen als potentiële voorzitter van deze enquêtecommissie.

Als dit nieuws wordt bevestigd, komt de Marokkaans-Nederlandse Arib aan het hoofd te staan van het onderzoek dat de Tweede Kamer gaat houden over de coronacrisis en het Nederlandse antwoord daarop, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Khadija Arib van radar verdwenen

De Tweede Kamer is van plan om in de komende jaren drie enquêtes te houden: naar de gaswinning in Groningen, naar de toeslagenaffaire en naar het coronabeleid. De Kamer beslist binnenkort over de vormgeving van de enquête naar de coronacrisis, waarin Kamerleden getuigen kunnen oproepen om hen onder ede te ondervragen.

Lees ook: Nederland: Khadija Arib verliest Kamervoorzitterschap

De 61-jarige Khadija Arib is inmiddels één van de langstzittende leden van de Tweede Kamer. In haar partij, de PvdA, was ze jarenlang woordvoerder over de zorg en van 2016 tot 2021 was ze voorzitter van de Tweede Kamer. Arib wil niet reageren op het feit dat ze getipt is als voorzitter van de parlementaire enquête.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team