Zoeken

Karim Amghar ontmoet voor Eid ul-Adha mensen die het zwaar hebben

6 juli 2022 - 20:20 - Cultuur

©

Het Offerfeest, of Eid ul-Adha, is een zeer belangrijke feestdag voor moslims. Ook voor schrijver, docent en programmamaker Karim Amghar, die bij deze gelegenheid iets wil betekenen voor mensen die het minder hebben. Hij wil dit jaar meer doen dan enkel geld geven aan een goed doel. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 9 juli om 18.55 uur op NPO 2.

Karim Amghar wil zich in het kader van Eid ul-Adha inleven in de situatie van mensen die het zwaar hebben. Zoals bijvoorbeeld mensen die in armoede leven of afhankelijk zijn van de zorg van anderen. "Dit jaar ga ik meelopen met twee bijzondere vrouwen die zelf hebben meegemaakt hoe het is om eenzaam te zijn of te moeten leven met een beperking. Het zijn echte powervrouwen die hun persoonlijke ervaringen inzetten voor verandering en hulp", aldus de programmamaker.

Lees ook: Karim Amghar presenteert programma over Offerfeest

De schrijver brengt eerst enkele dagen door in het Rotterdamse centrum Krachtvrouwen Oude Westen. Oprichtster Amina Hussen helpt vrouwen in kwetsbare omstandigheden om opnieuw vat te krijgen op hun leven.

Lees ook: Karim Amghar terug met ’Het Ramadangevoel’

Karim trekt ook op met de 27-jarige Hafida Boubabouch. Ze heeft een zeldzame spierziekte waardoor ze niet kan lopen, maar dat is voor haar juist een drijfveer om het beste te halen uit het leven. Ze wil dat mensen met een beperking gezien en gehoord worden en werkt als toegankelijkheidsexpert bij verschillende instanties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team