Zoeken

Karim Amghar terug met ’Het Ramadangevoel’

29 maart 2022 - 11:40 - Cultuur

©

Presentator Karim Amghar onderzoekt in het afwisselende programma ’Het Ramadangevoel’, hoe de spirituele aspecten van de Ramadan zich uiten in het persoonlijk leven van Nederlandse moslims. De bedoeling van de serie is om de diepere betekenis van de vastenmaand en het ramadangevoel naar boven te halen.

De Ramadan is voor moslims de belangrijkste maand van het jaar en dit jaar vindt die plaats van zaterdag 2 april tot en met zondag 1 mei. Vier weken lang onthouden moslims zich van eten en drinken van zonsopgang tot zonsondergang. De heilige maand is ook een periode van bezinning, verbinding, verzoening en solidariteit met mensen in nood.

Lees ook: Ramadan 2022 : 2M onthult programmatie

Het programma bestaat uit een wekelijkse aflevering op zondag, met een aantal vaste rubrieken. In de rubriek Ramadanhelden maakt Karim kennis met moslims die een uitdagend beroep hebben tijdens de Ramadan. In de rubriek Mijn Ramadangevoel, laten jonge artiesten zien hoe zij de vastenmaand beleven. Het vasten wordt na zonsondergang verbroken met een iftar-maaltijd in familiekring of met vrienden. In de rubriek Het Ramadangerecht, bereiden moslims met verschillende achtergronden hun favoriete ramadangerecht voor.

Lees ook: Al Aoula: rijk programma voor Ramadan 2022

De 31-jarige Karim Amghar is programmamaker en presentator en maakte onder meer de NTR programma’s ’Het verhaal van Abdelkarim’ en ’Karim pakt zijn kans’. Daarnaast is hij ook auteur en leraar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team