Zoeken

25.000 euro voor ’Come Dance With Me’-winnaars Sou en papa Jaouad

6 juni 2022 - 15:52 - Cultuur

©

In het Play4-programma ’Come Dance With Me’ daagden elf kinderen hun ouders uit om deel te nemen aan een spannende danscompetitie. Na tien weken kwamen Sou en haar papa Jaouad als winnaars uit de bus.

Na een zeer spannende strijd was het zaterdag tijd voor de grote finale en daarin gaven zaterdag nog drie duo’s het beste van zichzelf: Sou & Jaouad, Senne & Ilse en Ilvy & Jerry, schrijft Het Nieuwsblad. "Jullie zetten het podium in vuur en vlam!", zei jurylid Jeny Bonsenge enthousiast na de laatste dans van de 12-jarige Sou El Yazidi en haar papa Jaouad zaterdagavond. "Dit is waanzinnig: een technisch perfect uitgevoerde dans, door twéé dansers", zei Jan Kooijman. En ook James Cooke was overtuigd: "Die kleine Sou is ongelooflijk! Hoe zij in het leven staat, op die leeftijd. We zijn allemaal mee trots op je kleine wondertje."

Lees ook: Frans-Marokkaanse Nour wint The Voice Frankrijk

Sou en Jaouad behaalden de topscore van 29,5 op 30, en werden de winnaars van het eerste seizoen van Come Dance With Me. "Dat we zouden winnen hadden we nooooit verwacht. Een super keileuk gevoel. Om nooit te vergeten", zei Sou, die voor de start van dit avontuur amper twee uur per week danste. Haar vader, de 40-jarige Jaouad, danste voor het programma zelfs voor het eerst. Hij werkt als manager bij InnoEnergy, een suborgaan van de Europese Commissie. "In de eerste show voelde ik me als halvegare in die outfit, een papa die niet kan dansen. Het doel was om die eerste show te overleven. We waren dus totaal niet bezig met winst", aldus de papa.

De opnames van ’Come Dance With Me’ vonden in de zomer van vorig jaar plaats en dus moesten Sou en Jaouad al die tijd zwijgen over het resultaat. Ook de geldprijs van 25.000 euro, waarmee Sou een waterput wilde laten bouwen, hebben ze al ontvangen. "Sterker nog: de waterput is al geplaatst. Er zijn mensen die tien of twintig kilometer op blote voeten moeten lopen voor water. Terwijl wij de kraan open draaien, en zoveel water krijgen als we willen. Ik heb er ooit een spreekbeurt over gegeven", zei Sou.

Lees ook: Kijkers helpen ’Huis gemaakt’-verliezers Younes en Eline met crowdfunding

"We hebben een organisatie gezocht om het geld aan te schenken: Road2Care. Sou wilde een put plaatsen waar de nood het hoogst was. Dat bleek in Nepal. Je kan zo’n put schenken vanaf 250 euro, maar hoe dieper ze moeten boren, hoe duurder. Toen het prijzengeld nog niet binnen was, hebben we als ouders het bedrag van iets meer dan 1000 euro voorgeschoten. Dankzij de put is een heel dorp in Nepal nu voorzien van water", legde Jaouad uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team