Zoeken

Karim Amghar presenteert programma over Offerfeest

30 juni 2021 - 16:20 - Cultuur

©

Het Offerfeest is een zeer belangrijke feestdag voor moslims en ook schrijver, docent en programmamaker Karim Amghar wil zijn bijdrage leveren. Hij pakt het dit jaar anders aan door zich in te leven bij kwetsbare gezinnen en hoopt via deze weg tot een bijzonder offer te komen.

Karim Amghar wil voor Eid ul-Adha verder gaan dan het schenken van geld aan goede doelen of een deel van het geslachte schaap offeren. Hij gaat zich inleven in de situatie van mensen in kwetsbare omstandigheden, zoals gezinnen met een laag inkomen of vluchtelingen.

Lees ook: Het ’Ramadangevoel’ van Nederlandse moslims

Karim leeft in Tilburg-Noord drie dagen lang samen met een gezin onder de armoedegrens. Ondanks alle uitdagingen doen ze hun best om hun kinderen een gelukkige jeugd te bezorgen, tot een recente belastingaanslag hen opnieuw tot wanhoop drijft. In het AZC in Heerlen leeft hij mee met een vluchteling uit Jemen, die met spanning wacht op een beslissing met betrekking tot zijn verblijfsvergunning.

Met het vieren van Eid-ul Adha, herdenken moslims de profeet Ibrahim die gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah. In de Koran staat het verhaal dat Allah aan Ibrahim vroeg om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Karims Offerfeest wordt uitgezonden op maandag 19 juli om 18.45 uur bij de NTR op NPO2.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team