Zoeken

Kanker: eerste 100% Marokkaanse screeningtests bijna klaar

13 januari 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Marokko komen binnenkort de eerste zelfgemaakte kankerscreeningtests op de markt. Momenteel worden de laatste tests van deze innovatie uitgevoerd om de effectiviteit ervan te waarborgen.

In 2010 nam de Marokkaanse Stichting voor geavanceerde wetenschap, innovatie en onderzoek (MASciR) het initiatief voor de productie van deze kits. Het project zal over enkele maanden worden afgerond, meldt The Guardian, en dan zullen deze 100% Marokkaanse kankerscreeningtests op de markt komen.

Lees ook: Marokko: 60.000 kankergevallen per jaar

Zoals in het protocol is bepaald, voert het koninkrijk momenteel de laatste tests uit om de doeltreffendheid te waarborgen. De testkits hebben verschillende stadia doorlopen alvorens op nationaal en internationaal niveau te worden gevalideerd. Het doel is Afrika te helpen minder afhankelijk te worden van ingevoerde behandelingen, alsook van vaccins.

Lees ook: Nador: twee nieuwe centra voor hemodialyse en oncologie

Volgens Hassan Sefrioui, lid van de Stichting MASciR, zal de invoer van dergelijke kits uit westerse landen achterhaald zijn. Tot nu toe worden de meeste testkits ingevoerd uit Europa of de Verenigde Staten. Bovendien kan de prijs van een kit het dubbele zijn van de kosten van eigen productie. Het kan ook weken of maanden duren voordat nieuwe kits worden geleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team