Zoeken

Marokko: 60.000 kankergevallen per jaar

25 november 2022 - 13:00 - Marokko

©

Marokko heeft afgelopen dinsdag de nationale dag tegen kanker gevierd. Bij deze gelegenheid meldde de vereniging Dar Zhora dat jaarlijks 60.000 gevallen van kanker in het koninkrijk worden vastgesteld.

In Marokko is kanker de tweede belangrijkste doodsoorzaak, volgens de vereniging Dar Zhora. Met 60.000 gediagnosticeerde gevallen per jaar vormt de ziekte een ernstige uitdaging voor alle Marokkanen. Tijdens een bijeenkomst in Casablanca benadrukten de leden van de vereniging de noodzaak om patiënten op alle niveaus te begeleiden om hun "de best mogelijke levenskwaliteit op fysiek, psychologisch en sociaal vlak" te garanderen, meldt Le Matin.

Lees ook: Ministerie reageert op stijgend aantal corona-sterfgevallen in oosten van Marokko

Tijdens de conferentie en de discussies deelden kankerpatiënten hun ervaringen en hoe zij met hun lijden omgaan. Zorgverleners van Dar Zhora rapporteerden over de effectiviteit van complementaire therapieën die zij gebruiken om de bijwerkingen van een behandeling of ziekte te verlichten. Zij spraken ook over het positieve effect van het behandelingsproces op de ontwikkeling van de patiënten die zij verzorgen.

Lees ook: Nador: twee nieuwe centra voor hemodialyse en oncologie

Dokter Alain Toledano, radiotherapeut en stichtend voorzitter van het Raphael Instituut in Parijs, verklaarde: "Het idee is om in elk medisch traject voor elke patiënt een dimensie op te nemen die niet alleen betrekking heeft op zijn ziekte, maar ook op zijn psychologische, sociale en emotionele dimensies. Op deze manier kunnen alle dimensies worden geïntegreerd om kwaliteitsgeneeskunde te bieden die niet alleen rekening houdt met de ziekte, maar met de persoon als geheel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team