Zoeken

Jonge pilote leidt noodhulpactie na aardbeving in Marokko (video)

22 september 2023 - 12:00 - Marokko

©

Marokko werd twee weken geleden getroffen door een verwoestende aardbeving. Fatima Afechkou, pilote van de Koninklijke Gendarmerie, onderscheidt zich door haar onverschrokken inzet in het rampgebied.

Hachem Ahl Berra van Al Jazeera ontmoette de jonge pilote en benadrukte de cruciale rol van helikopters om afgelegen regio’s te bereiken, vooral in de bergachtige regio van Ouirgane, ten zuiden van Marrakech.

Lees ook: Marokkaanse brandweerlieden "experts in aardbevingen"

Een van deze helikopters wordt bestuurd door Fatima Afechkou. "Onze taak is om medicijnen naar de getroffenen te vervoeren met deze helikopter. We vertrekken vanuit Ouirgane naar de meest afgelegen dorpen die door de aardbeving zijn getroffen," vertelde de jonge pilote aan de reporter. Het belang van deze luchtbrug is des te groter vanwege de weersomstandigheden. De getroffen bevolking heeft essentiële beschermingsmateriaal nodig om zich tegen de koude bergtemperaturen te beschermen.

Lees ook: "Een zelden geziene solidariteit": Franse reddingswerker in Marokko getuigt

Berra lichtte toe dat het helikopterteam naast de piloot, bestaat uit multidisciplinair medisch personeel, klaar om essentiële zorg te bieden aan slachtoffers ter plaatse. Er zijn meerdere helikopters ingezet om het getroffen gebied te helpen. Gewonden uit deze gebieden worden per helikopter naar ziekenhuizen in Marrakech en omgeving vervoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team