Zoeken

Jonge Marokkaan tussen leven en dood na zelfmoordpoging in Brussel

10 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een 19-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst heeft afgelopen maandag een zelfmoordpoging gedaan in een cel van het Justitiepaleis in Brussel.

Volgens het voorlopig onderzoek was Yassine M. onrustig toen hij naar zijn cel werd gebracht, waardoor zijn schoenveters werden afgenomen. Slechts enkele onbewaakte minuten waren desondanks al genoeg voor de jonge verdachte om een poging te doen om zichzelf met zijn t-shirt op te hangen.

Lees ook: Leerlinge pleegt zelfmoord om aan dwanghuwelijk te ontsnappen in Marokko

Politieagenten reageerden snel en verleenden eerste hulp voordat de man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens plaatselijke bronnen werd hij intussen hersendood verklaard en zal hij van de beademing wordt gehaald als zijn familie in Marokko daar toestemming voor geeft.

De advocaat van Yassine M. heeft zich uitgesproken over de situatie en verklaarde dat zijn cliënt hem een glimlach en een handdruk had gegeven bij het verlaten van de rechtszaal, wat niet wees op psychologische nood.

Lees ook: Helft zelfmoorden in Marokko geregistreerd in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

De juridische context blijft complex. Yassine M. stond terecht voor een inbraak gevolgd door een verkrachting in Brussel. De rechter had voorlopige hechtenis bevolen omdat de jongeman geen identiteitsdocumenten had. Hij wordt door zijn advocaat omschreven als één van de vele dakloze jongens rond het Zuidstation.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team