Zoeken

Soufyane tussen leven en dood na aanval in Molenbeek

7 november 2023 - 11:00 - Wereld

©

De 19-jarige Soufyane vecht in België voor zijn leven na een gewelddadige aanval door een groepje onbekenden in Molenbeek. Een onderzoek is ingesteld.

Het incident vond plaats op 1 november in Molenbeek. Soufyane werd die avond aangevallen en mishandeld toen hij ging spelen met vrienden. "Hij belde ons. Hij zei dat ze hem opwachtten bij de uitgang. Dat hij niet naar buiten kon komen. Daarna kwamen er 30 personen uit alle hoeken, uit auto’s, uit huizen. Ze begonnen hem te slaan met alles, met baseballknuppels, metalen voorwerpen, steps", vertelt een getuige aan RTL.

Lees ook: Algerijn dankzij attente voorbijganger opgepakt na gewelddadige aanval op Marokkaan in Spanje

Pas de volgende dag hoorde de oom van Soufyane over de aanval en bezocht hij hem in het ziekenhuis. Het slachtoffer is zwaar gewond op de intensive care afdeling opgenomen. "Zijn gezicht, ik herkende het niet. Zijn gezicht was verdubbeld in omvang. Hij heeft overal in zijn gezicht breuken. Hij heeft hoofdfracturen", betreurt zijn oom, die de jongen beschrijft als "sociaal". "Iedereen hield van hem, iedereen waardeerde hem. Vandaag zijn al zijn collega’s langsgekomen, elke dag rinkelt mijn telefoon met mensen die vragen hoe het met hem gaat", voegt hij eraan toe.

Lees ook: Marokkaan slachtoffer racistische aanval op Italiaanse snelweg (video)

De redenen achter deze aanval zijn nog steeds onbekend. De zaak is overgedragen aan het parket van Brussel. Afgelopen zondag verzamelden familie, collega’s en vrienden van Soufyane zich voor het ziekenhuis om gerechtigheid te eisen. "Het is een jonge, sportieve, zeer vrolijke persoon. We begrijpen niet wat er is gebeurd. We veroordelen deze aanval", zegt een kennis. "We zijn hier om te laten zien dat ondanks de omstandigheden, liefde overwint", concludeert een ander.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team