Zoeken

Leerlinge pleegt zelfmoord om aan dwanghuwelijk te ontsnappen in Marokko

31 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een jonge leerlinge heeft zelfmoord gepleegd in de gemeente Zaggota, in de provincie Sidi Kacem, nadat haar familie haar had gedwongen haar studie te stoppen en in te stemmen met een gedwongen huwelijk.

Na het besluit van haar grootvader om haar een huwelijk op te leggen, heeft een briljante scholiere die in het tweede middelbare zat, zelfmoord gepleegd door rattenvergif te slikken, meldt Assabah. Het meisje had uitstekende cijfers behaald in het eerste middelbaar en droomde ervan haar diploma te halen om vervolgens verder te studeren aan de universiteit.

Lees ook: Marokko: meeste kindhuwelijken door imams en leraren gesloten

Nadat het kind dood werd aangetroffen, werden de lokale autoriteiten en de koninklijke gendarmerie op de hoogte gebracht. Het lichaam van het overleden meisje werd naar het mortuarium van het provinciaal ziekenhuis van Sidi Kacem gebracht. Een autopsie op het lichaam zal de exacte doodsoorzaken moeten vaststellen. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Lees ook: Nour trouwde onder dwang met haar neef tijdens vakantie in Marokko

In Marokko blijft het huwelijk van minderjarigen een hardnekkig probleem. In 2019 gaven Marokkaanse rechtbanken toestemming voor 20.738 huwelijken met een minderjarige. In 2020 waren dat er 19.266. Vorig jaar werden 20.097 aanvragen ingediend, waarvan er 6445 werden afgewezen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team