Zoeken

Van illegaal tot held: Abdel’s heldendaad in Brussel (video)

24 augustus 2023 - 19:00 - Wereld

©

Abderraouf, ook wel Abdel genoemd, wordt als een held beschouwd in België. Hij redde een vrouw die een zelfmoordpoging deed op het treinstation Brussel-Zuid. De video van zijn reddingsactie is viraal gegaan op sociale media.

De 25-jarige jongeman kwam slechts enkele weken geleden aan in België en is al een held. Abdel woonde enkele jaren illegaal in Frankrijk, meldt RTL Info. Op 14 augustus, terwijl hij op de trein naar Luik wachtte op het station Brussel-Zuid, redde hij een vrouw die op de rails zat met de bedoeling zichzelf van het leven te beroven.

Lees ook: Karim uit Nederland is een held in Marokko

Abdel schoot de wanhopige vrouw spontaan te hulp. Ondanks haar weerstand slaagde hij erin haar terug op het perron te krijgen. De vrouw deed een tweede poging, maar degene die nu "de held van Brussel-Zuid" wordt genoemd, wist haar ervan te weerhouden.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan wordt held na redden vrouw en meisje in Frankrijk

De video van het incident is viraal gegaan op sociale media. Abdel zegt dat hij veel felicitatieberichten heeft ontvangen uit Frankrijk, Algerije en Marokko. Na zijn heldhaftige daad wordt verwacht dat de Belgische autoriteiten zijn administratieve status in orde brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team