Zoeken

Yassine Mahi pas volgend jaar berecht in België

21 december 2022 - 23:00 - Wereld

©

Over het lot van de geradicaliseerde Belgische Marokkaan Yassine Mahi, die is gearresteerd voor de moord op een politieagent in Schaarbeek, zal pas volgend jaar worden beslist. De Raadkamer in Brussel heeft besloten zijn voorlopige hechtenis met nog een maand te verlengen.

Yassine M. wordt beschuldigd van moord en poging tot moord in een terroristische context. Op 10 november had hij met een mes een politieagent van de zone Brussel-Noord aangevallen. De politiepatrouille stond voor een rood licht in de Aerschotstraat in Schaarbeek.

Lees ook: Yassine Mahi, die agent doodstak in Brussel, is geradicaliseerde ex-gevangene

De verdachte stak de bestuurder in de nek voordat hij de passagier aanviel. De 29-jarige Thomas Monjoie bezweek aan zijn verwondingen, terwijl Jason P. na enkele dagen het ziekenhuis mocht verlaten. Voordat hij zijn misdaad pleegde, had de verdachte een politiebureau in zijn woonplaats bezocht. Daar verklaarde hij dat hij haat voelde tegen de politie en vroeg hij om psychologische ondersteuning.

Lees ook: Waarom stak Yassine Mahi een agent in Brussel?

De verdachte was al bekend bij de politie voor gewone delicten en werd na de dodelijke aanval gearresteerd. Na zijn verhoor vorige week besloot de rechtbank zijn hechtenis met een maand te verlengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team