Zoeken

Joe Biden verwijdert tweet met kaart van Marokko zonder Sahara

5 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, heeft een tweet verwijderd met een onvolledige kaart van Marokko. In de tweet werd het koninkrijk genoemd onder de landen die doses hebben ontvangen van het Janssen-coronavaccin, dat ontwikkeld is door het laboratorium Johnson & Johnson.

De Amerikaanse president publiceerde een bericht op Twitter om zichzelf te complimenteren met de donatie van meer dan 110 miljoen doses coronavaccin aan ruim 60 landen over de hele wereld. Marokko is één van de begunstigden en heeft 300.000 doses ontvangen. Maar er zat een valse noot in de door Joe Biden gepubliceerde tweet, de lichtblauwe kaart van Marokko die er bij hoorde omvatte de Sahara niet.

Lees ook: VS handhaaft standpunt over Marokkaanse Sahara

De publicatie werd verspreid op het internet. Het Algerijnse persagentschap APS merkte in een bericht op dat de regering-Biden nog steeds geen standpunt heeft ingenomen over de erkenning door de VS van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara. Die soevereiniteit is verworven onder de regering van Donald Trump. De Verenigde Staten hebben echter herhaaldelijk verklaard dat zij de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara niet in twijfel zullen trekken en hebben zelfs de nieuwe kaart van het koninkrijk aangenomen, inclusief de Sahara.

Joe Biden maakte een einde aan de controverse door de tweet in kwestie te verwijderen, meldt Le Desk. In de rubriek die gewijd is aan de Amerikaanse donaties van vaccins over de hele wereld, publiceerde het ministerie van Buitenlandse Zaken de kaart van het koninkrijk met de Sahara, die ook op de website staat van de Central Intelligence Agency (CIA).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team