Zoeken

Officieel: België viert Eid ul-Fitr op vrijdag 21 april 2023

20 april 2023 - 19:21 - Wereld

©

Moslims in België vieren op vrijdag 21 april 2023 Eid ul-Fitr, feest van het einde van de Ramadan.

Volgens de Moslimexecutieve van België werd de maansikkel die de 1e Shawwal 1444 aankondigt donderdagavond gezien.

Persbericht van de EMB

Naar aanleiding van de vergadering van de Raad der Theologen vandaag, is het Executief van Moslims van België (EMB) verheugd te kunnen aankondigen dat de eerste dag van de maand Chawal 1444 vrijdag 21 april 2023 zal zijn voor de moslimgemeenschap van België.

Ter gelegenheid van "Aïd Al Fitr", die voor de moslimgemeenschap van ons land het einde van de maand Ramadan inluidt, wenst het EMB de beste wensen voor vrede, gezondheid, geluk en voorspoed.

Wij nodigen moslimburgers uit om dit feest met hun familie, buren en vrienden van alle overtuigingen te vieren in een sfeer van vrede en sereniteit.

Moge deze dag een gelegenheid zijn om de banden die ons verenigen te versterken, om onze liefde en solidariteit te delen, met name met degenen die Aïd vieren zonder dat zij omringd kunnen worden door hun geliefden.

Aid Moubarak Said.
Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Ook in Nederland, Spanje, Frankrijk en het merendeel van de Europese landen wordt vrijdag het Suikerfeest gevierd. In Marokko zal de datum donderdagavond bekend worden gemaakt.

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens deze maand is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Aïd moubarak!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team