Zoeken

Joe Biden benoemt moslims tot federale rechters

22 januari 2022 - 11:40 - Wereld

©

De Amerikaanse president Joe Biden benoemde woensdag nieuwe federale rechters, waaronder twee moslims, wat sommige waarnemers aanzien als een symbolische zet.

Nusrat Jahan Choudhury werd benoemd in het Eastern District Court van New York. Ze wordt voorgesteld als een advocate die sinds 2008 voor de American Civil Liberties Union (ACLU) werkt. Ze diende van 2018 tot 2020 als adjunct-directeur van het raciale rechtvaardigheidsprogramma van de burgerrechtenorganisatie en wordt nu juridisch directeur in Illinois. Indien de Senaat haar nominatie bevestigt, zal ze niet alleen de eerste moslima, maar ook de eerste Amerikaanse met roots in Bangladesh worden die deze positie bekleedt, aldus het Witte Huis.

Lees ook: Joe Biden probeert moslimkiezers voor zich te winnen

Advocaat Zahid Quraishi is de tweede moslim die tot federale rechter werd benoemd door de Amerikaanse president. Hij trad als eerste moslim in de Verenigde Staten als federale rechter op, waarmee hij in 2021 de krantenkoppen haalde. Sindsdien is hij, als zoon van Pakistaanse immigranten, lid van het New Jersey District Court.

Lees ook: Hafsa El-Bazioui eerste Belgische schepen met hoofddoek

Volgens het Witte Huis maken de individuele benoemingen deel uit van de pogingen van de regering Biden om het federale rechtssysteem een nieuw gezicht te geven, en er tegelijk op toe te zien "dat de rechtbanken de verscheidenheid vertegenwoordigen die een van de grootste sterktes is in het land, zowel persoonlijk als beroepsmatig".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team