Zoeken

Vrouw Joe Biden in Marokko verwacht

27 mei 2023 - 18:40 - Marokko

©

De First Lady van de Verenigde Staten, Jill Biden, zal verschillende landen bezoeken waar ze zal pleiten voor de empowerment van vrouwen en jongeren. Haar zesdaagse reis, die woensdag van start gaat, omvat bezoeken aan Egypte, Marokko en Portugal.

Jill Biden zal ook aanwezig zijn op het huwelijk van Kroonprins Hussein van Jordanië en Rajwa Al-Saif. Het wordt haar eerste officiële bezoek aan het Midden-Oosten sinds ze First Lady is. In februari reisde ze naar Namibië en Kenia, volgens AP.

Lees ook: Joe Biden viert Eid ul-Fitr en belooft strenge strijd tegen islamofobie

"De First Lady is ervan overtuigd dat het ondersteunen van jongeren over de hele wereld essentieel is voor onze gemeenschappelijke toekomst, met onderwijs, gezondheid en empowerment als kernpunten van dit engagement", aldus Vanessa Valdivia, de woordvoerster van de First Lady.

Lees ook: Covid-19: meerderheid Marokkanen tegen inenting kinderen

Volgens Valdivia zal Jill Biden "met haar bezoek aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika blijven werken aan het autonomiseren van jongeren en ons engagement voor het versterken van onze partnerschappen en het bevorderen van onze gemeenschappelijke prioriteiten in de regio bevestigen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team