Zoeken

Marokkaan aan Joe Biden: "Ik hou van je" (video)

8 december 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse migrant die net in de Verenigde Staten was aangekomen heeft zijn vreugde geuit door vol lof over de Amerikaanse president Joe Biden te spreken.

Na illegaal de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten te hebben overgestoken in Lukeville, een klein stadje in het zuiden van Pima County, Arizona, uitte de jonge Marokkaan zijn dankbaarheid in een interview met Bill Melugin, correspondent van Fox News. "Ik hou van je Joe Biden, dank je voor alles Joe Biden. Ik ben een goed persoon en wil hier in de Verenigde Staten een goed persoon zijn," zei hij, zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij vertelde de journalist dat hij niet in de Verenigde Staten is om asiel te vragen, maar een baan wil vinden in New York.

Lees ook: Marokkaanse migrant vliegt Melilla binnen met parapente

De jonge Marokkaan beschreef de moeilijkheden die hij onderweg had ondervonden. "Afrikanen hebben me geslagen en de politie heeft me ook geslagen," zei hij tegen de journalist. Hij voegde eraan toe dat ze hem in de gevangenis wilden stoppen en dat hij al 24 uur niets had gegeten. "24 uur, ik heb niets gegeten, kun je me helpen?" smeekte hij de journalist. Er zijn echter ook rapporten dat de jongeman "voordrong en een vechtpartij veroorzaakte".

Een andere migrant uit Liberia vertelde aan journalist Bill Melugin dat hij naar de grensstad was gekomen op zoek naar een "kwalitatief leven". "Amerika is een land van kansen," voegde hij eraan toe. Honderden mannen zijn gezien terwijl ze kampeerden buiten de afgelegen grensovergang. De regio Tucson heeft bijna 3000 migrantenaankomsten op één dag en 17.500 aankomsten in één week meegemaakt, het hoogste aantal ooit, volgens Fox News.

Lees ook: België: minderjarige Marokkaanse migranten vertellen over leven op straat

Een ambtenaar van het Witte Huis verklaarde aan CNBC dat het Congres in bijna drie jaar [sinds Biden aantrad] geen passende maatregelen heeft genomen. "Vanwege dit falen heeft de administratie (Biden) zich gericht op het implementeren van een humane, veilige en geordende handhavingsstrategie, en een beleid geïmplementeerd om individuen op een eerlijke en snelle manier te helpen, en blijft zij diegenen uitzetten die geen wettelijke basis hebben om in de Verenigde Staten te blijven," aldus de ambtenaar. Er is een wetsvoorstel dat amnestie zou bieden aan miljoenen illegale immigranten, maar deze is niet goedgekeurd door de Republikeinen.

Bladna.nl