Zoeken

Ontmoeting Netanyahu en Koning Mohammed VI vóór het einde van het jaar

11 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal naar verwachting vóór het einde van het jaar een bezoek brengen aan Marokko.

Als reactie op de uitnodiging van Koning Mohammed VI zal Benjamin Netanyahu Marokko bezoeken tussen oktober en december, zo meldt de Israëlische krant Israel Hayom, eraan herinnerend dat de Israëlische premier vijf buitenlandse reizen heeft gepland in de vier laatste maanden van het jaar.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Benjamin Netanyahu uit in Marokko

Netanyahu zal naar verwachting op 3 en 4 september naar Cyprus reizen, en vervolgens naar Turkije. Hij zal deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, gepland van 18 tot 23 september, en zal een gesprek hebben met de Amerikaanse president Joe Biden tijdens deze bijeenkomst. Daarna zou Netanyahu een bezoek aan Marokko moeten brengen.

Lees ook: Benjamin Netanyahu vol lof over Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI nodigde de Israëlische premier half juli uit voor een bezoek aan Rabat, na de erkenning door Israël van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. "Sindsdien heeft het kantoor van Netanyahu aangegeven dat er inspanningen werden geleverd om een geschikte datum voor beide partijen te vinden en, volgens schattingen, zou deze reis naar Marokko moeten worden opgenomen in de drukke agenda van de premier gedurende de herfst- en wintermaanden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team