Zoeken

Jamal anderhalf jaar na ontvoering in Marbella nog steeds vermist

24 januari 2022 - 17:40 - Wereld

©

De familie van Jamal, een Nederlandse burger van Marokkaanse afkomst die in Marbella ontvoerd werd, heeft na anderhalf jaar van vruchteloos zoeken en onderzoeken een nieuwe oproep gedaan om hem te vinden.

Jamal en zijn vrouw waren naar Marbella op vakantie gereisd. In de nacht van 22 augustus 2020 kwam het echtpaar terug van een etentje toen hun voertuig bij Nueva Andalucía tegengehouden werd door twee andere voertuigen, waaruit acht mensen in politie-uniformen stapten. Jamal werd uit de G-klasse Mercedes gesleurd en met de kolf van een pistool neergeslagen. Het incident werd op beeld vastgelegd door verscheidene voorbijgangers die getuige waren van de ontvoering, aldus El Confidencial. Sindsdien heeft Jamal’s familie niets meer van hem vernomen. Ook hebben de ontvoerders geen losgeld geëist. De ontredderde familieleden van de jonge Nederlander met Marokkaanse roots doen nu een oproep om hem te vinden.

Lees ook: Nederlandse handlanger Said Chaou in Marbella ontvoerd

Er is een flinke beloning uitgeloofd voor iedereen die hen essentiële informatie geeft over zijn verblijfplaats. Zijn vrouw, vijf kinderen en broers hopen hem levend terug te vinden. De Spaanse Politie volgen momenteel een spoor in een zaak van drugshandel, waarin twee personen een paar dagen voor Jamal’s ontvoering, iemand volgden die die heel hard op Jamal leek. De familieleden hebben nog geen inzage gehad in het dossier waarin ook sprake is van dure voertuigen zoals een Bentley, een Rolls-Royce en zwarte Mercedes G.

De twee verdachten vertelden aan de politie dat de man die ze volgden geen vast adres in Marbella heeft, vaak een Richard Mille horloge draagt en een broer heeft die veel op hem lijkt. In feite heeft Jamal een tweelingbroer die in dezelfde stad woont en meestal zijn auto’s gebruikt. De twee misdadigers beweren ook dat ze drie jaar geleden ruzie hadden met een van de broers en dat deze dreigde hen om te brengen. De familie vraagt volgens het Spaanse medium om dit spoor te volgen.

Lees ook: Nederland weigert uitlevering Said Chaou

De Spaanse politie stelt dat Jamal in verband gebracht wordt met drugshandel. Deze beschuldiging wordt door zijn familieleden ten stelligste ontkend. Ze zeggen dat hij nog nooit werd gearresteerd. Hij is een actieve ondernemer in de bouwsector en in de verkoop van luxe horloges. De familie klaagt over vertragingen in het onderzoek, dat nu al anderhalf jaar aan de gang is zonder concrete resultaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team