Zoeken

Marokkaan staat terecht voor levend begraven Spanjaard

15 februari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Het proces tegen de 37-jarige Mohamed Achraf en zijn echtgenote, de 36-jarige Hedangeline Arrieta, is maandag van start gegaan voor de rechtbank van Zaragoza in Spanje. Het echtpaar wordt beschuldigd van de ontvoering en de moord op José Antonio Delgado, een 54-jarige computerwetenschapper die in het Baskense Getxo woont en het slachtoffer werd van sextortion.

De verdachten gebruikten het sociale netwerk Badoo om hun slachtoffers te lokken. De vrouw deed zich voor als een jonge Dominicaanse met de naam "Bella" of "Sweet Angel". Wanneer ze een afspraak regelde met iemand, vielen andere leden van het criminele netwerk het slachtoffer aan om hem van zijn bezittingen te beroven. Ze worden beschuldigd van verschillende mishandelingen, maar zullen voornamelijk worden berecht voor de mishandeling van José Antonio Delgado, die fataal afliep. De 54-jarige computerwetenschapper woonde in het Baskense Getxo en gebruikte de naam Josetxu op sociale media. Forensisch bewijs toonde aan dat het slachtoffer levend werd begraven.

Lees ook: Spanje: slachtoffer Marokkaans-Venezolaans koppel levend begraven

Hedangeline is afkomstig uit Venezuela en ontmoette Mohamed in juni 2019 in Zaragoza. De man woonde in een pakhuis, dat ook gebruikt werd als autoherstelplaats, in Pedrola bij Zaragoza. Daar vond ook het misdrijf plaats, meldt El Correo. Het Openbaar ministerie vraagt 16 jaar gevangenisstraf voor elk van hen en de betaling van een schadevergoeding aan de familie van het slachtoffer. Ze worden beschuldigd van beroving met geweld en moord, illegaal wapenbezit, het witwassen van geld en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De feiten vonden plaats op 6 september 2019 in Luceni bij Zaragoza. Josetxu was net aangekomen op de ontmoetingsplaats in zijn rode Mercedes Benz toen hij werd aangevallen en van zijn persoonlijke bezittingen werd beroofd. Daarna werd hij weggevoerd door de twee verdachten, die later ook "besloten om hem te vermoorden". "Ze bonden zijn handen vast en sloegen hem met stompe voorwerpen," verklaarde het Openbaar ministerie in de tenlastelegging. Het lichaam van het slachtoffer werd pas op 27 september 2019 gevonden.

Lees ook: Spanje: rechtszaak tegen Marokkaan die man levend begroef begonnen

Tijdens de arrestatie van het echtpaar probeerde Hedangeline zich te ontdoen van een halsketting en een trouwring die aan Josetxu toebehoorden, door ze in de afvoer van de badkamer te gooien. Op de plaats van het misdrijf werden ook een Emporio Armani-bril en een handtas gevonden, die door de familieleden van het slachtoffer werden herkend als zijn eigendom. Mohamed verscheen maandag in de getuigenbank, woensdag komen veertig getuigen aan het woord en op donderdag presenteren deskundigen hun eindverslagen. De beraadslaging staat gepland voor maandag 21 februari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team