Zoeken

100.000 euro voor tip die tot vondst van in Marbella ontvoerde Jamal leidt

29 januari 2023 - 22:00 - Wereld

©

De familie van Jamal O., Nederlandse ondernemer van Marokkaanse afkomst die in augustus 2020 in Marbella werd ontvoerd, biedt een beloning van 100.000 euro aan voor informatie die leidt tot zijn vondst.

Met deze beloning wil de familie het onderzoek, dat al maanden stagneert, terug op gang brengen, aldus familie-advocaat Javier Muriel. "Het is bijna tweeënhalf jaar geleden dat we iets van hem hebben gehoord," zegt de advocaat, die eraan herinnert dat de zaak al door vijf rechters is behandeld en het onderzoek momenteel in stilte wordt voortgezet door de narcoticabrigade (Udyco) van de Spaanse politie in Malaga.

Lees ook: Jamal, 2 jaar geleden ontvoerd in Marbella, nog steeds vermist

Sinds 22 augustus 2020, de dag waarop Jamal voor de ogen van zijn vrouw werd ontvoerd, heeft niemand contact opgenomen met de familie om losgeld te eisen. Op die dag reden Jamal, zijn vrouw en hun vijf kinderen van een restaurant in Puerto Banus in Marbella terug naar huis toen hun voertuig, een Mercedes G-Wagon, werd tegengehouden door twee politieauto’s met zwaailichten. Acht gewapende mannen in politie-uniform stapten en namen Jamal O. mee.

Onderzoekers gaan uit van een afrekening en vermoeden dat Jamal O. betrokken was bij criminelen activiteiten. Een hypothese die door zijn vrouw wordt verworpen, die benadrukt dat haar man "geen strafblad" heeft. Zijn verdwijning zou ook verband kunnen houden met zijn oom, Saïd Chaou, die door Marokko wordt gezocht voor "doodslag, oprichting van een criminele bende, corruptie en internationale drugshandel".

Lees ook: Nederlandse handlanger Said Chaou in Marbella ontvoerd

De rechercheurs ontdekten tijdens het onderzoek, via opnames van leden van een Franse moordenaarsgroep gevestigd op de Costa del Sol, dat deze groep op zoek was naar een Nederlander van Marokkaanse afkomst waarvan de beschrijving overeenstemt met die van Jamal O.. In deze gesprekken werden ook zijn auto en de plaatsen die hij regelmatig bezocht, nauwkeurig beschreven. Volgens de opnames moest hij worden geliquideerd. Jamal O. verdween twaalf dagen later.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team