Zoeken

Franse huurmoordenaar opgepakt voor ontvoering Jamal B. in Marbella

25 februari 2023 - 17:00 - Wereld

©

Een Fransman is in Fuengirola in Zuid-Spanje gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid met de ontvoering van de Nederlandse zakenman Jamal B. uit Roosendaal twee jaar geleden.

Het is de derde arrestatie in enkele weken tijd in deze zaak. De Spaanse politie is nog op zoek naar twee verdachten. De verdachten zouden tot een gewelddadige bende uit Frankrijk behoren, bestaande uit getrainde huurmoordenaars, die verantwoordelijk gehouden worden voor meerdere liquidaties en moorden aan de Costa del Sol.

Lees ook: 100.000 euro voor tip die tot vondst van in Marbella ontvoerde Jamal leidt

De verdachten zouden zich richten op rijke zakenmannen en ontvoerden Jamal B. mogelijk vanwege zijn door de bende als doelwit zijn gekozen vanwege zijn auto, een Mercedes Mansory, en het witgouden horloge van het luxemerk Richard Mille dat hij droeg. Jamal B. werd eerst beroofd van zijn horloge met een geschatte waarde van 400.000 euro en een week later ontvoerd na een restaurantbezoek met zijn vrouw in Marbella.

Acht mannen in politie-uniformen dwongen hem onder bedreiging van vuurwapens uit te stappen en mee te komen. De vrouw van Jamal B. zag het allemaal gebeuren. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de Marokkaanse Nederlander. De verdachten weigeren voorlopig te spreken. Jamal’s advocaat ga ervan uit dat hij niet meer leeft.

De dinsdag gearresteerde Fransman is een bekende van de Spaanse politie en werd al enige tijd gezocht. Twee weken geleden werden al twee andere Franse bendeleden aangehouden. De politie heeft een vierde verdachte in het vizier die momenteel al een straf uitzit in Frankrijk wegens een ander strafbaar feit. Er wordt verder nog naar minimaal twee verdachten gezocht. Hun identiteit is bekend.

Lees ook: Arrestaties voor ontvoering van Jamal O. in Marbella

De familie van Jamal loofde eind januari een beloning van 100.000 euro voor de gouden tip die tot Jamal zou leiden. De antinarcoticabrigade belast met het onderzoek vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit, maar zijn vrouw ontkent dat. Mogelijk werd hij verward met een oom, Saïd Chaou, die wordt verdacht van drugssmokkel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team