Zoeken

Derde aanslag op restaurant van familie Jamal Ben Saddik

19 juli 2022 - 19:40 - Wereld

©

In de Stenenburg in Borgerhout (Antwerpen) heeft zich zondagnacht een explosie voorgedaan bij een winkelpand dat eigendom is van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Het is de derde keer in drie weken dat de familie slachtoffer is van geweld.

De aanval was gericht tegen het restaurant Poke Bowl Place. In hetzelfde gebouw werd in het verleden een belwinkel uitgebaat door twee broers van Jamal Ben Saddik, Saïd en Ibrahim. De broers zouden problemen hebben met het Antwerpse drugsmilieu, omdat ze er met een partij cocaïne vandoor zouden zijn gegaan, schrijft het AD.

Lees ook: Opnieuw aanslagen op panden van familie Jamal Ben Saddik

Hetzelfde restaurant werd afgelopen weken al twee keer het doelwit van een aanslag. Tijdens een eerdere beschieting schreven de daders het woord ’Dief’ op de rolluiken van het pand. Ook andere woningen en bedrijven die gelinkt worden aan Ben Saddik in Borgerhout en omstreken werden aangevallen. Bij de aanslagen zijn geen gewonden gevallen.

Lees ook: Woning familie kickbokser Jamal Ben Saddik beschoten

De politie kon twee verdachten in de omgeving arresteren. De zaak wordt onderzocht door de federale gerechtelijke politie. Daarbij wordt ook een eventueel verband met de Antwerpse drugsscène onderzocht.

Bladna.nl