Zoeken

Burgemeester Antwerpen verbiedt opening nieuwe boksclub Jamal Ben Saddik

31 december 2022 - 12:00 - Sport

©

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever heeft bezwaar aangetekend tegen de opening van de sportschool Vinci Club van kickbokser Jamal Ben Saddik op 2 januari in Deurne.

Bart De Wever is van mening dat de sportschool Vinci Club van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik een te groot gevaar vormt voor de openbare orde. Als argument daarvoor wijst hij onder meer naar de vuurwerkaanslag in de nacht van 12 op 13 december. Onbekenden lieten toen zwaar vuurwerk ontploffen bij de club in de Cruyslei. Ze lieten daarbij graffiti achter met een dreigboodschap aan het adres van de 32-jarige Jamal Ben Saddik: "Dood JBS De Dief".

Lees ook: Aanslag op sportschool kickbokser Jamal Ben Saddik

De recente aanslag staat niet op zich, maar kadert in een lange reeks van aanslagen op woningen en handelszaken die verbonden zijn met de familie Ben Saddik. Het geweld zou te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu, waarbij broers van de Belgisch Marokkaanse kickbokser betrokken zouden zijn, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Antwerpse burgemeester sluit handelszaken familie Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik heeft zich altijd gedistantieerd van de aanslagen en zei twee weken geleden nog dat hij de daders wijsheid toe wenste. "Ik heb geen idee vanuit welke hoek dit komt. Mezelf wens ik mentale kracht, geduld en doorzetting om de kickboksclub, die ik voor de jeugd wil openen, tot een goed einde te brengen. Dat is wat telt: je nooit overgeven aan haat en intimidatie", aldus de kickbokser die de sluiting van de club door de burgemeester onterecht vindt. "We vechten deze onterechte sluiting aan bij de Raad van State, die volgende week uitspraak zal doen", aldus Ben Saddik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team