Zoeken

Israëlische minister van Defensie in Marokko verwacht

5 oktober 2021 - 14:40 - Marokko

©

Benny Gantz, Israëlische minister van Defensie, zal in de komende maanden een werkbezoek aan Marokko brengen. Na de normalisatie van de betrekkingen, hebben beide landen de belofte gemaakt om beter samen te werken op verschillende gebieden, waaronder inlichtingen en wapenhandel.

Tijdens zijn bezoek zal Gantz naar verwachting meerdere samenwerkingsovereenkomsten sluiten op defensiegebied. Zo zal ook het akkoord over de ontwikkeling van een wapenindustrie voor de productie van militaire drones in Marokko worden gesloten. Dat berichten Defense News en Africa Intelligence.

Lees ook: Marokko wil samen met Israël kamikazedrones gaan produceren

BlueBird Aerosystems, dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI), onderhandelt al meerdere maanden met Marokko over de ontwikkeling van een ​​incubator van bedrijven om drones te kunnen produceren. Marokko heeft interesse getoond in het gebruik van drones nadat de effectiviteit van de in Azerbeidzjan geproduceerde Harop zelfmoorddrones werd aangetoond in de oorlog tegen Armenië vorig jaar.

Lees ook: Nasser Bourita nodigt Israëlische verantwoordelijken uit in Marokko

Op dit moment heeft de militaire samenwerking tussen Israël en Marokko vooral betrekking op de uitwisseling van informatie en de wapenhandel schrijft Haaretz. Het Marokkaans leger had in januari drie legerdrones ontvangen van Israël, als onderdeel van een contract van 41 miljoen euro dat in 2014 via de Franse groep Dassault was gesloten. De toestellen worden gebruikt om de verplaatsingen van de Polisario bij de verdedigingsmuur in de Sahara te volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team