Zoeken

Marokko wil samen met Israël kamikazedrones gaan produceren

4 oktober 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko overweegt kamikazedrones te gaan produceren in samenwerking met Israël. Beide landen zou in de komende dagen een samenwerkingsovereenkomst moeten sluiten over de productie van de onbemande gevechtsvliegtuigen.

De Israëlische minister van Defensie zal naar verwachting de productie van de zelfmoorddrones lanceren tijdens zijn komende bezoek aan Marokko. Dat vernam Defense News van Mohamed Skheir, Marokkaanse militair expert. Volgens hem zal de overeenkomst ook "korte- en middellangeafstandsraketsystemen omvatten die het Marokkaanse leger nodig heeft om zijn militair arsenaal te versterken, evenals gepantserde voertuigen en tanks die kunnen worden gebruikt in een gewapend conflict met Algerije of om de verplaatsingen van de Polisario langs de verdedigingsmuur in de Sahara te stoppen".

Lees ook: Turkse drones aan Marokko geleverd

Marokko toont al enige tijd interesse voor militaire drones. Het koninkrijk had in april een overeenkomst gesloten voor de aankoop van Turkse gevechtsdrones van het type Bayraktar TB2, waarvan een eerste partij in september werd geleverd. "Het is normaal dat Marokko Turkse drones aankoopt, gezien hun bewezen effectiviteit tijdens gevechten in Irak en Syrië", zegt Skheir.

Voor de expert "kan Marokko Turkse drones aankopen en met Israël een akkoord vinden om drones te produceren, dit dankzij de militaire alliantie tussen de Hebreeuwse staat en Marokko en het partnerschap van het koninkrijk met de Verenigde Staten". Een joint venture tussen een Marokkaans en een Amerikaans bedrijf is "zeer waarschijnlijk" voor de productie van drones in Marokko.

Lees ook: Marokko en Israël gaan zelfmoorddrones produceren

Marokko zou enige tijd geleden al vier Israëlische zelfmoorddrones van het type Hermes 900 hebben ontvangen, gebruikt om mogelijke aanvallen langs de verdedigingsmuur in de Sahara tegen te gaan. "Als deze drones hun operationele capaciteiten bewijzen, zal Marokko beginnen met de productie van verschillende modellen van deze toestellen", concludeert de expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team