Zoeken

Grote Israëlische hotelgroep wil zich in Marokko vestigen

7 mei 2021 - 10:40 - Economie

©

De Israëlische Fattal Hotel Group, is van plan om zich in Marokko te gaan vestigen. Sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël werken beiden landen op het gebied van toerisme en landbouw steeds nauwer samen.

Het weekblad Challenge heeft van een goed geïnformeerde bron vernomen dat de Fattal Hotel Group zijn activiteiten uit wil breiden naar Marokko. Het bedrijf is een van de grootste hotelondernemers van Israël en is in 1998 opgericht door David Fattal. De hotelgroep is onder andere eigenaar van de merken Leonardo, U Hotels, Nyx, Herods en Juris Inn, en is van plan om een tiental hotelketens in Marokko te kopen.

Het is nog niet bekend welke Marokkaanse ketens worden overgenomen door de Fattal-groep. Het Israëlische bedrijf heeft zoveel vertrouwen in het vermogen van het Marokkaanse toerisme om de huidige crisis te boven te komen, dat het bereid is om een flinke investering te doen in de hotelsector in het koninkrijk. Bovendien is de Middellandse Zeekust nog onontgonnen terrein voor de Fattal Hotel Group.

De Israëlische hotelgroep is de eigenaar van hotelketens in 106 steden in 19 verschillende landen. Het gaat om ongeveer 200 hotels in totaal met een capaciteit van 42.000 kamers. Bovendien heeft het bedrijf 12.000 arbeidskrachten in dienst. De Fattal-groep staat al drie jaar genoteerd op de aandelenbeurs van Tel Aviv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team