Zoeken

Israëlische investeerders zijn geïnteresseerd in Marokkaans vastgoed

19 mei 2021 - 11:20 - Economie

©

Israëlische investeerders ontwikkelen in zekere mate belangstelling voor Marokkaans onroerend goed. Sommigen onder hen beginnen zich al in het koninkrijk te vestigen.

Een groot aantal Israëlische ondernemers zijn reeds partnerschappen aangegaan met Marokkanen in de vastgoedsector. De zakenman Sammy Gal (alias Bouzaglou), heeft een vennootschap opgericht die geregistreerd staat bij de griffie van de handelsrechtbank van Tanger, meldt Maghreb Intelligence. Het bedrijf heet "Portal Management Real Estate" en is het resultaat van een partnerschap tussen de Israëlische investeerder en de Marokkaan Younes Zouhri. Samen willen ze investeren in onroerend goed (aankoop, verkaveling, beheer).

Bepaalde bronnen verzekeren dat de nieuwe spanningen tussen Israël en Palestina geen afbreuk zullen doen aan deze dynamiek van samenwerking tussen Marokkaanse en Israëlische actoren.

Sinds de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en de Hebreeuwse Staat op 10 december 2020, willen Israëlische zakenlieden in het koninkrijk investeren. Zij zijn onder meer geïnteresseerd in cannabis, avocado, de luchtvaartsector en de toeristische sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team