Zoeken

Israëlisch-Marokkaanse Kamer van Koophandel gaat van start

20 juni 2021 - 16:20 - Economie

©

Na de normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Marokko is er nu een Israëlisch-Marokkaanse Kamer van Koophandel (CCIM) opgericht.

De CCIM is een apolitieke, onafhankelijke, non-profit organisatie die de bilaterale handel, investeringen en commerciële betrekkingen tussen Israël en Marokko wil bevorderen. Volgens de website Israël Valley van de Frans-Israëlische Kamer van Koophandel, zijn er in de afgelopen twee dagen twee officiële bijeenkomsten gehouden in de Industry House (Tel Aviv) en Rothschild Boulevard. De voormalige Israëlische ambassadeur in Frankrijk, Yehuda Lancry, en Daniel Rouach zijn co-promotoren van de CCIM.

Lees ook: Marokkaanse diplomatie in Noord-Israël

De oprichting van de CCIM geeft Marokkaanse bedrijven uit verschillende sectoren zoals landbouw, viskweek, waterbeheer en agrovoeding de kans om gebruik te maken van Israëlische kennis. Tevens is de Kamer van Koophandel belangrijk voor de informatievoorziening van Marokkaanse en Israëlische bedrijven. Ook biedt de CCIM ondersteuning aan zakelijke netwerken in Israël en Marokko om de handel tussen beide landen en de mogelijkheden om in elkaars bedrijven te investeren te bevorderen.

De leden die zich laten inschrijven bij de CCIM krijgen toegang tot netwerkmogelijkheden en professionele contacten. Binnenkort zal worden bekend gemaakt wie de bestuursleden van de CCIM zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team