Zoeken

Israëlische groep betreedt Marokkaanse markt met kokosvezel

25 december 2023 - 08:00 - Economie

©

Pelemix, een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in de productie en marketing van kokosvezel als teeltondergrond, zet haar zinnen op de Marokkaanse markt.

Het bedrijf heeft een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met EarthSense Morocco, een innovatieve leverancier van agrovoedingsdiensten en -producten in Marokko. Het doel van deze samenwerking is om hoogwaardige kokossubstraatproducten aan te bieden en de positie van Pelemix op de Marokkaanse markt te versterken.

Lees ook: Israëlische wapenfabriek in Marokko?

Volgens beide partijen zorgt de samenwerking er ook voor dat de producten van Pelemix, nu ondersteund door de lokale aanwezigheid en agronomische steun van EarthSense, gemakkelijk toegankelijk worden in het koninkrijk, meldt Le Desk. "Door Pelemix-producten in ons portfolio op te nemen, gaat EarthSense Marokko een associatie aan met een merk dat synoniem staat voor kwaliteit en innovatie," zegt Marouane Benmouama, oprichter van EarthSense Marokko.

Lees ook: Cyberdefensie: Israëlische bedrijven trekken massaal naar Marokko

Pelemix, marktleider op het gebied van kokosvezel – een kokosveen-substraat voor hydrocultuurtelers en kwekerijen – biedt een breed scala aan kokosvezelproducten, waaronder kweekzakken, balen, toprollen, mengsels en andere exclusieve vezelproducten. EarthSense breidde haar activiteiten in Marokko uit in 2022 door een samenwerking aan te gaan met het Israëlische Fruitspec. Dit bedrijf helpt fruittelers om betere prijzen te verkrijgen door de boomgaardopbrengst te optimaliseren met behulp van een computergestuurd platform.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team