Zoeken

Renault zet in op Marokko met nieuw R&D centrum in Tanger

2 februari 2024 - 08:00 - Economie

©

De Franse autofabrikant Renault is van plan zijn eerste Onderzoeks- en Ontwikkelingscentrum (R&D) in Marokko te openen. Het centrum, dat in Tanger zal worden gevestigd, gaat naar verwachting ongeveer honderd technici en ingenieurs in dienst nemen.

De start van de activiteiten staat gepland voor begin 2025 en het centrum zal diensten leveren aan alle wereldwijde entiteiten van Renault meldt Challenge.

Lees ook: Marokko produceert 17% verkochte Renault’s in de wereld

De keuze voor Marokko als locatie is onderdeel van Renault’s langdurige inzet in get koninkrijk. Enkele maanden geleden heeft het bedrijf een dochteronderneming opgericht in Marokko, Renault Digital Maroc, gericht op de ontwikkeling en het onderhoud van digitale producten ten behoeve van het concern en zijn klanten wereldwijd.

Marokko vormt een belangrijke markt voor Renault, met bijna 60.290 nieuw verkochte eenheden tegen het einde van 2023, waarmee het land de tiende grootste markt voor Renault wereldwijd is. De twee fabrieken van de Franse groep in Marokko, die samen 12.000 werknemers tellen, produceerden vorig jaar in totaal 380.000 voertuigen.

Lees ook: Nieuw record voor Renault-fabriek in Tanger

Renault heeft plannen om de productie in Marokko dit jaar te verhogen naar 500.000 voertuigen, dankzij de productie van de Dacia Jogger en het elektrische voertuig Mobilize Duo in de fabriek in Tanger, evenals de SUV Renault Kardian in de Somaca-fabriek in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team