Zoeken

Nexans kondigt investering van 100 miljoen euro in Marokko aan

14 december 2023 - 18:00 - Economie

©

Nexans, een vooraanstaand bedrijf in de kabelproductie, heeft aangekondigd fors te willen investeren in Marokko.

Met een budget van 100 miljoen euro zal er tegen 2026 een nieuwe fabriek voor de productie van middenspanningskabels worden opgericht. Dit is een aanvulling op de bestaande vestigingen in Casablanca en Mohammedia. Met dit project zullen minstens 200 nieuwe banen worden gecreëerd.

Lees ook: Nexans opent een nieuwe fabriek in Nouaceur

Het initiatief van Nexans is meer dan alleen een industriële uitbreiding; het maakt deel uit van een bredere strategie gericht op energietransitie. Het project krijgt ondersteuning van verschillende Marokkaanse overheidsinstanties, waaronder ministeries, de Nationale Elektriciteits- en Drinkwaterdienst (ONEE), en de Marokkaanse Investerings- en Ontwikkelingsautoriteit (AMDIE).

Nexans zet zich in voor het naleven van hoge normen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid, in lijn met de principes van de Industrie 4.0.

Lees ook: Alstom en Nexans bondgenoten in Marokko

Nexans Maroc, een dochteronderneming van de Nexans Group sinds 1947, is marktleider in Marokko op het gebied van elektrisch materiaal. Het bedrijf is ook actief op de Afrikaanse markt. In 2020 behaalde het een omzet van ongeveer 1,7 miljard dirham en had het 675 medewerkers in dienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team