Zoeken

Israëlische wapenfabriek in Marokko?

31 oktober 2023 - 19:00 - Marokko

©

Het Israëlische wapenbedrijf Elbit Systems heeft maandag aangekondigd een munitiefabriek te willen bouwen voor een internationale klant, met een geschatte waarde van ongeveer 135 miljoen dollar. Marokko zou deze "internationale klant" kunnen zijn.

In het persbericht gaf de fabrikant aan een contract te hebben verkregen ter waarde van ongeveer 135 miljoen dollar voor de "bouw van een artilleriemunitiefabriek voor een internationale klant", zonder verdere details te geven over deze "klant".

Lees ook: Marokko gaat eigen militaire industrie opzetten

In juni had Elbit Systems al aangekondigd dat het van plan was twee militaire uitrustingsfabrieken in Marokko op te zetten. Er is echter geen informatie in het persbericht van maandag die suggereert dat het om het koninkrijk gaat, schrijft Info Defensa.

Lees ook: Marokko bouwt eigen wapenfabriek

Het bedrijf gaf slechts aan dat deze klant zal profiteren van de "technische en operationele expertise" die Elbit Systems in de loop der decennia heeft opgebouwd op het gebied van munitieproductie. De wapenfabrikant ervaart "een groeiende vraag van regeringen wereldwijd die hun munitieproductiecapaciteiten willen verbeteren", aldus CEO Yehuda Vered.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team