Zoeken

Cyberdefensie: Israëlische bedrijven trekken massaal naar Marokko

1 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen Israël en Marokko hebben een groot aantal bedrijven in de cyberdefensiesector zich in het koninkrijk gevestigd of zijn van plan dit te doen. Het tijdschrift Jeune Afrique heeft deze trend onderzocht.

Check Point Software (CPS), een pionier op dit gebied, kondigde begin augustus de opening van een kantoor in Casablanca aan, met als doel te voldoen aan de groeiende vraag in Afrika waar het al een omzet van 50 miljoen dollar genereert.

Lees ook: Marokko op Cybertech Global in Tel Aviv

Tijdens de Cyber Week in juni, georganiseerd door de Universiteit van Tel Aviv, toonden andere spelers in de sector, zoals de start-up Profero en het bedrijf CyberArk, ook hun interesse voor het koninkrijk. De CEO van CyberArk benadrukte met name het "enorme potentieel" van Marokko. Check Point Software, met een wereldwijde omzet van 2 miljard dollar, heeft al vijf medewerkers in Marokko en drie in Sub-Sahara Afrika, allen verbonden aan hun Marokkaanse kantoor.

Lees ook: Cyberbeveiliging: Marokko, VS en Israël werken samen

Sinds juli 2021 hebben Marokko en Israël hun samenwerking geformaliseerd met een cyberdefensieovereenkomst, waarmee de banden tussen beide landen verder zijn versterkt. CPS, een erkende marktleider, heeft al verschillende Marokkaanse klanten, waaronder banken, publieke en private instellingen en onderzoekscentra.

Bladna.nl