Zoeken

Kritiek op vluchten Marokko-Israël van Royal Air Maroc

18 april 2022 - 18:20 - Economie

©

Israëlische touroperators hebben kritiek geuit op de verhoging van de tarieven voor de rechtstreekse vluchten Marokko-Israël, van de luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc en El Al.

"De tarieven van de rechtstreekse vluchten van de nationale maatschappij en haar partner zijn gestegen van de introductieprijs van 450 dollar naar 1200 dollar, of zelfs 1400 dollar voor de vluchten Tel Aviv-Casablanca en Tel Aviv-Marrakech", betreurt Yehiel Hemo, één van de belangrijkste touroperators in Israël, in een gesprek met L’Economiste.

Lees ook: Royal Air Maroc landt voor het eerst in Tel Aviv

Volgens hem kunnen enkel regelmatige rechtstreekse vluchten tegen redelijke prijzen ervoor zorgen dat Marokko een favoriete bestemming wordt voor Israëlische toeristen tijdens het hoogseizoen, maar ook tijdens het zomer- en laagseizoen. Het ticketplatform op de app van Royal Air Maroc bevestigt de verhoging van de tarieven voor directe vluchten tussen Marokko en Israël.

Lees ook: Royal Air Maroc opent routes naar nieuwe bestemmingen

"Het is abnormaal dat een vlucht Tel Aviv-Casablanca wordt aangeboden voor 1300 dollar, terwijl een retourvlucht van Tel Aviv naar Miami in de Verenigde Staten wordt verkocht voor 750 dollar, gedurende de maanden mei, juni en juli 2022," klaagt Yehiel Hemo. Deze "buitensporig dure tariefregeling" dreigt "de inspanningen van de Marokkaanse autoriteiten om het toerisme te bevorderen" teniet te doen, zo vreest hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team