Zoeken

Ruim 15.000 Israëliërs vieren Pesach in Marokko

23 april 2022 - 18:20 - Wereld

©

Marokko verwelkomde meer dan 15.000 Israëliërs om het Joodse Pesach te vieren, dat dit jaar van 15 tot 23 april loopt. Het symboliseert de vlucht van de Hebreeërs uit Egypte, die door Mozes uit de slavernij werden bevrijd.

De joodse pelgrims van Marokkaanse afkomst hebben weken geleden hun tickets geboekt voor georganiseerde verblijven in grote hotels in Marrakech en Essaouira. Dit geeft een impuls aan de toeristische sector, die zwaar is getroffen door de crisis.

Lees ook: Mimouna populair feest bij jonge Marokkaanse joden

Israëlische toeristen komen in Marokko ook de Mimouna vieren, een oude joods-Marokkaanse traditie die elk jaar aan het eind van Pesach wordt gevierd. In Marrakech zijn niet minder dan tien hotels gereserveerd en ter beschikking gesteld, die een all-inclusive verblijf bieden (logies, activiteiten, maaltijden, gebeden, enz.).

Lees ook: Stormloop Israëlische toeristen naar Marokko

Tijdens de Mimouna-viering vermijden de joodse gemeenschappen buiten te eten, om niet het risico te lopen "hametz" of zuurdesembrood te consumeren. Dit feest, dat symbool staat voor de hereniging, heeft zich verspreid naar Israël, waar het ook de Marokkaanse gemeenschap heeft bereikt, die sterke banden heeft met haar thuisland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team