Zoeken

Royal Air Maroc landt voor het eerst in Tel Aviv

14 maart 2022 - 09:00 - Economie

©

Na meerdere keren te zijn uitgesteld wegens de gezondheidscrisis rond Covid-19, vond op zondag 13 maart 2022 de inhuldiging plaats van de route Casablanca-Tel Aviv door Royal Air Maroc. Aan boord van deze inaugurele vlucht bevond zich een Marokkaanse delegatie van economische en culturele prominenten die zullen deelnemen aan een reeks economische en culturele ontmoetingen met hun Israëlische tegenhangers.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij is zondag van start gegaan met vluchten tussen Casablanca en Tel Aviv. Er zijn aanvankelijk vier vluchten per week gepland alvorens dit aantal op te trekken tot vijf per week. De vluchten vanuit Casablanca vertrekken op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag om 23.55 uur (Marokkaanse tijd) en komen om 06.15 uur (plaatselijke tijd) aan in Tel Aviv. De vluchten vanuit Tel Aviv vertrekken op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag om 07.15 uur (plaatselijke tijd) en komen om 12.10 uur (Marokkaanse tijd) aan in Casablanca.

Lees ook: Casablanca: publiciteit voor Israël verheugt David Govrin

Voorzitter van Royal Air Maroc, Hamid Addou, verwelkomt in een persbericht de opening van een rechtstreekse route naar Tel Aviv, de eerste in de geschiedenis van de nationale luchtvaartmaatschappij. "Wij hebben rechtstreekse vluchten tussen de twee landen in minder dan vijf uur en bieden onze klanten een uitzonderlijke reiservaring aan boord van onze vliegtuigen. De kwaliteit van onze Skytrax 4*-service is een echte benchmark in de regio Afrika en het Middellandse Zeegebied. Met onze hub in Casablanca en ons lidmaatschap van de oneworld alliantie hebben we directe verbindingen met meer dan 80 bestemmingen over de hele wereld. We zijn daarmee een van de meest dynamische netwerken op het continent", voegde hij daaraan toe.

Lees ook: Royal Air Maroc opent route Casablanca-Tel Aviv

"Deze nieuwe verbinding beantwoordt aan de verwachtingen van de Marokkaanse gemeenschap in Israël, die sterke banden heeft met haar vaderland. Het zal ook toeristen en zakenlieden de mogelijkheid bieden naar Marokko of Israël te reizen", concludeert Hamid Addou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team