Zoeken

Marokkanen mogen naar Luxemburg reizen

23 december 2021 - 12:40 - Wereld

©

Marokkanen die in het bezit zijn van een vaccinatiepas worden nog steeds toegelaten tot Luxemburg. Het Luxemburgse ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken heeft de tijdelijke beperkingen op niet-essentiële reizen naar het Groothertogdom geactualiseerd.

Na een actualisering van de tijdelijke beperkingen voor niet-essentiële reizen naar Luxemburg, mogen onderdanen van Brazilië, Canada, Zuid-Korea, India en Japan, ook voor niet-essentiële reizen, naar Luxemburg komen. Voorwaarde is wel dat het toegediende vaccin in het Groothertogdom wordt aanvaard. Luxemburg aanvaardt de vier vaccins waarvoor de Europese Unie een handelsvergunning heeft verleend: BioNTech Pfizer Comirnaty, Moderna Spikevax, AstraZenea Vaxzevria en Janssen Vaccine Janssen.

Lees ook: Luxemburg laat opnieuw Marokkanen toe

In het kader van een erkenning van door derde landen afgegeven vaccinatiebewijzen, aanvaardt Luxemburg ook andere vaccins die als biologisch gelijkwaardig worden beschouwd aan de gebruikte vaccins. Dit gaat met name over Covishield, R-Covi en het vaccin van Fiocruz.

Lees ook: Europa aanvaardt Marokkaans vaccinatiepaspoort

Op de bijgewerkte lijst staan ook nog Albanië, Andorra, Armenië, Brazilië, Kaapverdië, Canada, El Salvador, Faeröer, Georgië, Israël, India, Japan, Libanon, Moldavië, Monaco, Marokko, Nieuw-Zeeland, Panama, Republiek Noord-Macedonië, Servië, Singapore, Zuid-Korea, Togo, Turkije, Oekraïne, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Vaticaanstad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team