Zoeken

Marokko geeft onderdanen nog één week om terug te keren

18 december 2021 - 10:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat de uitzonderlijke vluchten om in het buitenland gestrande Marokkanen te repatriëren nog uiterlijk tot 23 december doorgaan. Dit besluit werd genomen na het opduiken van een eerste besmetting met de nieuwe omikronvariant in Marokko.

Volgens het interministerieel comité voor toezicht op de coronapandemie, was dit besluit noodzakelijk om te reageren op "de snelle verspreiding van de Omikron-variant in de wereld en omwille van de zorgwekkende ontwikkeling ervan in de Europese buurlanden van Marokko".

Lees ook: Royal Air Maroc biedt beperkt aantal tickets aan

Daarom zal er vanaf 23 december geen enkele vlucht meer naar het koninkrijk worden toegestaan, zelfs niet de uitzonderlijke vluchten die worden georganiseerd om Marokkanen te repatriëren.

"Vanaf die datum zullen passagiersvluchten naar het koninkrijk opnieuw verboden zijn", aldus de verklaring van de commissie. De Marokkaanse autoriteiten raden mensen die door deze maatregel wordt getroffen en naar het koninkrijk wensen terug te keren, sterk aan om voor deze datum de nodige regelingen te treffen voor hun terugkeer.

Lees ook: Repatriëring Marokkanen die in het buitenland vastzitten

"De Marokkaanse autoriteiten zullen het behoud van de fysieke integriteit en de gezondheid van de Marokkanen boven alle andere overwegingen blijven stellen", zo luidt de conclusie van de nota.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team